Cosmetische camouflage

Kan toegepast worden bij;

Bij cosmetische camouflage wordt een crème gebruikt waarmee de plek minder zichtbaar kan worden gemaakt. De camouflerende crème bevat veel pigment zodat de crème goed dekkend is. De make-up is water- en veegvast, waardoor het goed op de huid blijft zitten.

Procedure

Een visagiste of huidtherapeute, gespecialiseerd in camouflage make-up, kiest samen met de patiënt een kleur die goed bij de huidskleur past en geeft uitleg over hoe de make-up moet worden aangebracht.

Eerst wordt de huid goed schoongemaakt en een normale voedende crème aangebracht. Daarna brengt u meestal een eerste subtiele laag foundation aan op de normale huid. Vervolgens wordt de plek gecamoufleerd met een lichte kleur. Hierna kunt u nog een tweede kleur op de plek aanbrengen, zodat de kleur goed bij de eigen huidskleur past. Tenslotte brengt u een speciale poeder over het gehele gezicht aan, zodat de make-up beter blijft zitten. ’s Avonds voor het slapen gaan moet u de huid goed schoonmaken. De camouflerende crème moet elke dag opnieuw worden aangebracht. 

Resultaten 

De meeste capillaire malformaties zijn redelijk goed te camoufleren. Soms geeft camouflage door  onregelmatige huid geen bevredigend resultaat.

Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Heeft u na het lezen van deze tekst nog meer vragen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Naar veelgestelde vragen
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed