Centrum voor Aangeboren Vaatafwijkingen Utrecht (CAVU)

Utrecht UMC, Wilhelmina Kinderziekenhuis
Expertisecentrum
Volwassenen en kinderen

Elk lid van het CAVU team heeft eigen spreekuren op de eigen polikliniek. Maar als de ervaring van andere CAVU-specialisten nodig is, kan die worden ingeroepen.

Voor kinderen met een vasculaire malformatie, een zeldzame vaattumor of een gecompliceerde hemangioom heeft het CAVU team eenmaal per maand een multidisciplinair spreekuur van kinderdermatoloog en kinderplastisch chirurg. Zij schakelen waar nodig andere specialisten in. Met elkaar stellen zij de diagnose en bekijken ze welke behandeling het beste is.

Daarnaast vindt er regelmatig een multidisciplinaire patiëntenbespreking (MDO; Multidisciplinair Overleg) plaats. Hierbij zijn verschillende specialisten betrokken, zoals kinderdermatoloog, kinderarts, kinderplastisch chirurg, (interventie)radioloog, kaak- en aangezichtschirurg, KNO-arts, oogarts, vaatchirurg, kindercardioloog, en klinisch geneticus. Gezamenlijk worden de klinische gegevens besproken, het aanvullend onderzoek bekeken, de (differentiaal)diagnose, het plan van aanpak wordt gemaakt en eventuele behandelingsmogelijkheden worden besproken. De bespreking wordt vastgelegd in het elektronisch patiënten dossier.


Contactgegevens

Utrecht UMC, Wilhelmina Kinderziekenhuis
Centrum voor Aangeboren Vaatafwijkingen Utrecht (CAVU)
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht
Routebeschrijving
Website bekijken
Dermatologie: 088 -75 540 75
Plastisch chirurgie: 088 - 75 540 70
Postadres: Polikliniek Dermatologie, Huispostnummer KH.01.4121 Postbus 85090 3508 AB Utrecht


Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed